Tips voor Halloweenfeest met kinderen!

halloweenfeest voor kinderen

Halloween wordt steeds meer een favoriet feestje voor de kinderen! Samen knutselen en de fantasie helemaal zijn gang laten gaan om enge maar toch schattige decoraties en/of kostuums te maken. En wat te denken om samen Halloweenhapjes te maken is toch ook al een feestje op zich.

Decoraties

Het huis moet versierd worden! Grote pompoenlampions voor bij de voordeur en kleine pompoenlampions voorop tafel is bijna vanzelfsprekend! De lampions heb je in verschillende varianten, zie bijgaande foto’s voor inspiratie. Vergeet niet de pompoenpitten te bewaren en die in olie te roosteren met een beetje zout – echt een overheerlijke Halloweensnack!

Een nepspinnenweb op een raam en deur is een eenvoudige snelle manier om je huis al in een huiverige stemming te krijgen. Met kleine nepspinnen natuurlijk die in het web rondkruipen. Maak eigen spinnetjes van staalwol en ijzerdraad of koop kant en klare spinnetjes. Wil je helemaal uit je bol gaan, decoreer je met grafstenen in je tuin en skeletten en spoken in hoekjes. Heb je een Halloweenfeest voor kleuters hou dan rekening mee dat je het niet al te eng en griezelig maakt!

Een leuk detail is het gebruik te maken van onze flesetiketten die je op oude flessen plakt en spooksapjes, tovenaarsdrankje of heksensoep in serveert. Hier kun je gratis flesetiketten uitprinten van grapevine.nu>>

Om een echt huiveringwekkende stemming te creëren op jouw Halloweenfeest kun je ook achtergrondmuziek en geluidseffecten gebruiken! Vind en maak een speellijst met muziek, maar ook een paar angstaanjagende geluidseffecten zoals huilende wind, piepende deuren, vliegende spoken en/of een beangstigende gil.

Kostuums

Halloweenkostuums zijn prachtig! Er zijn veel kant en klare kostuums te koop maar je kunt ook zelf met een beetje fantasie één maken! Voor onze kleuters zijn de wat schattige Halloweenkostuums het beste geschikt. Je kunt je als pompoen, of een dier (een zwarte kat), of een lieve heks verkleden. Ontwijk altijd een masker op het gezicht voor de kleintjes – dat vinden de meeste kinderen eng en te angstaanjagend!

Voor de wat oudere kinderen worden de kostuums al iets meer gewaagd. Bijvoorbeeld, tovenaars, heksen, vampiers en monsters. Als je je gezicht met wat make up bewerkt hoef je niet zo veel energie in de kleding te stoppen, een hoed en een zwart jurkje kan dan al voldoende zijn.

Eten

Eten op een Halloweenfeest is een apart hoofdstuk op zich – meestal wil je op iets grappigs maar tegelijkertijd ook op iets gruwelijks trakteren. Maak worstmummies, monsterburgers of een spookpizza en natuurlijk Halloweensnoep mag niet ontbreken; schuimspookjes, choco spinnen en vleermuizen. Halloweenlolly’s die er uit zien als spoken, pompoenen of Frankenstein monsters. Dit alles met elkaar maakt het feest compleet!

Hier vind je fijne tips voor griezelig heerlijk eten voor het Halloweenfeest>>

halloweenfeest

Hier vind je een heel Halloweenbuffet geserveerd voor het Halloweenfeest voor kinderen, met recept>>

Spelletjes

”Je geld of je leven?” zeggen ze. Op een Halloweenfeest zijn zowel snoep en spelletjes een perfecte combinatie. Een speurtocht of een mysterie die de gasten mogen oplossen – helemaal top als de gasten: spoken, heksen of vampieren zijn. Verzin zelf leuke opdrachten, uitdagingen of raadsels voor de kinderen – of als de tijd dringt en jij liever je energie in de decoraties wilt steken, maak het dan voor jezelf eenvoudig, koop een kant en klare speurtocht of mysterie. Grapevine.nu maakt feestactiviteiten voor kinderen maar ook voor volwassenen en heeft veel leuke Halloweenspelletjes voor alle leeftijden.

Hier vind je tips voor leuke kant en klare spelletjes maar ook om ideeën op te doen of voor een kant en klaar Halloweenfeest met spookachtige speurtochten voor de kleintjes en de wat griezelige opdrachten en escape games voor de wat ouderen kinderen.

Lees meer over activiteiten voor een Halloweenfeest hier >>

Pssst! Ouders …. Het hoeft niet altijd de kinderen te zijn, die het griezelig leuk mogen hebben – grapevine.nu heeft ook veel leuke feestactiviteiten, quiz en moordmysteries voor een volwassen Halloweenfeest!