Nieuwe speurtocht met opdrachten voor kinderen van 8-12 jaar

opdrachten voor kinderen

Veel kinderen dromen om mee te doen met ’De beste vriendenquiz’. Het oplossen van raadsels en elkaar lichamelijk uitdagen. Wat doe je als jouw kind, dat graag wil doen op een verjaardagsfeest? Niet een ieder kan mee doen met de beste vriendenquiz. Je kunt natuurlijk als je alle tijd en fantasie hebt dit zelf verzinnen voor in je tuin. Maar wij van Grapevine willen je graag hierbij helpen!

Onze nieuwe speurtocht voor kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar heeft geen thema, maar staan de praktische opdrachten meer centraal. We werken met kant en klare vragen, plaatjes en simpele voorwerpen die iedereen thuis heeft, zoals een emmer, een touw, water, karton enz. Behalve deze kleinigheid, is al het andere al bedacht en ligt voor je klaar.

Er zijn 8 opdrachten die de kinderen gaan oplossen. Zowel het denkvermogen als fysiek worden de kinderen geprikkeld. De kinderen worden uitgedaagd in rekenen, oplossen van raadsels maar ook puzzels worden gelegd, rennen met water, zoeken naar aanwijzingen, het kapot maken van ballonnen, het volgen van banen. Deze speurtocht is echt geschikt voor de wat oudere kinderen onder ons, voor bijvoorbeeld het klassenfeestje, picknick of het jaarlijkse feest van de sportclub. De speurtocht  kun je houden in de tuin, park, sportveld of op de camping.

De speurtocht kun je zowel voor kleine als grote groep kinderen houden. Ben je met veel kinderen, kun je de groep in teams indelen en laat ze in verschillende volgorde beginnen aan de opdrachten. Wil je het extra uitdagend/moeilijker maken kun je een tijdslimiet zetten voor iedere opdracht. Natuurlijk krijg je een eenvoudige handleiding hoe je de opdrachten kan voorbereiden, met voorwerpen die nodig zijn, maar ook de plaatjes en raadsels die je alleen nog maar hoeft uit te printen zijn al kant en klaar.

Lees meer over Opdracht: Speurtocht! hier>>

speurtocht 8 Jaar

70 gedachten over “Nieuwe speurtocht met opdrachten voor kinderen van 8-12 jaar

 • 7. oktober 2020 om 11:59
  Permalink

  Hallo,

  Is deze nieuwe speurtocht geschikt om buiten te doen? En niet te moeilijk voor 8/ 9 jarigen?

  En over de speurtocht dievenmysterie: kan deze ook buiten gedaan worden?
  Wij hebben een volkstuin en daar zou ik het partijtje van mijn zoontje willen geven.

  Hartelijke groet,
  Sophie

  Beantwoorden
  • 7. oktober 2020 om 12:15
   Permalink

   Ja, het is geschikt voor buiten en het niveau is goed voor kinderen van 8-12 jaar.

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *