Kinderfeestje

kinderfeestje
Kinderfeestje!

Alle ouders met kleine kinderen weten hoe belangrijk een kinderfeestje is! Het feestje is vaker nog belangrijker dan de verjaardag van het kind. Het meebeslissen van je feestje tot het uitnodigen van je vriendjes is erg leuk en belangrijk! En natuurlijk niet te vergeten alle cadeautjes, taart, snoep maakt deze dag tot een superdag!

Hier vindt je heel veel tips voor het houden van een kinderfeestje – thema, eten, taart en spelletjes>>

Hier maak je snel, eenvoudig en goedkoop eigen, mooie uitnodigingskaarten voor het kinderfeestje>>

Kinderfeestje 3-5 jaar

Een kinderfeestje met vriendjes begint meestal op de leeftijd van 3-4 jaar. Wil je hele kleuterklas uitnodigen en pakt uit en neemt de chaos voor lief. Of ga je voor de klassieke regel, je nodigt zoveel kinderen uit naar de leeftijdsjaren van je kind, en hebt dan meer een rustig kinderfeestje. De beste tip die we kunnen geven is het feestje niet al te lang laten duren, 1,5 tot 2 uur is meestal genoeg. Met kinderen in deze leeftijd blijven de ouders ook meestal gedurende het feestje. Die natuurlijk mee kunnen helpen. Je hoeft de ouders meestal niet te trakteren op taart, maar een kopje koffie zal gewaardeerd worden. Voor vele kinderen is het een eerste keer, zo’n kinderfeestje. De meesten hebben hun feestje dan ook thuis, maar je kunt natuurlijk naar een speelparadijs gaan, als je bereid bent daarvoor te betalen.

Een tip geven wij om een thema feestje te houden. Populair bij deze leeftijd is het verkleden in hun favoriete thema, dat kan prinsessen, superhelden of piraten zijn.

Maak een plan voor het kinderfeestje! Hoe meer je organiseert van tevoren hoe makkelijker en rustiger het kinderfeestje zal verlopen. Vrij spelen gedurende het feestje kan gemakkelijk als de kinderen elkaar goed kennen en als er niet zoveel kinderen zijn. Mocht je een grote groep kinderen hebben uitgenodigd, dan is het verstandig het kinderfeestje een beetje meer in te plannen. Begin het feestje met iets te eten, pannenkoeken of broodje knakworst voordat het ‘suikerfeest’ losbarst. Organiseer een of twee spelletjes, iets te knutselen of blikgooien of verstoppetje. Maar het allerleukste is natuurlijk een speurtocht met als schat/einde van de speurtocht een zakje snoep. De speurtocht moet natuurlijk aangepast zijn naar de leeftijd van de kinderen. Ze moeten geconcentreerd blijven en ze moeten het spannend vinden. Lees hier onze speurtochtideeën en tips voor kinderen voor verschillende leeftijden>>

Wanneer de kinderen deze leeftijd hebben, zijn ze nog niet zo gewend aan snoep (mits ze geen oudere broers of zussen hebben). Geef dan ook snoep met mate. Zonder snoep gaat het niet natuurlijk, maar bijvoorbeeld een snoepzakje met een lolly, doosje rozijntjes en een klein speelgoedje bijvoorbeeld bellenblazen of stuiterbal.

Kinderfeestje 6-9 jaar

Nu is het houden van een verjaardagsfeestje voor je kind heel belangrijk. Je kind nodigt heel veel kinderen uit of alleen maar jongens/meisjes van de klas of alleen de echte vrienden. Als er niet zoveel uitgenodigd worden ga je misschien wel bowlen of naar een laserdome.

Als er veel kinderen uitgenodigd worden is het misschien een goed idee om de verjaardag buitenshuis te organiseren. En dat kan natuurlijk het gehele jaar door. De kinderen vinden een spatje regen niet erg. Een broodje knakworst/hamburger van de BBQ of een picknick in het park. Houd alleen rekening met een toilet in de buurt. Een spel doen samen, bijvoorbeeld een klassieke vijfkamp of een potje voetbal.

Een geweldig spel en aangelegenheid is het houden van een speurtocht! Cool, spannend en een uitdaging. Je kunt een speurtocht doen, dat je alleen de kaart volgt, maar een meer uitdagende speurtocht is een schatjacht met een mysterie of waar je raadsels moet oplossen en opdrachten uitvoert, gedurende de tocht. Maak een speurtocht zelf, mocht je voldoende fantasie bezitten. Of koop een kant en klare speurtocht, die hoef je alleen maar uit te printen. Detective speurtocht opdrachten.

Op deze leeftijd is het ook populair met een pyjamafeestje of discofeestje op de avond of een ander thema van verschillende items. Ben je jarig in de herfst kun je een Halloweenparty houden. Lees onze verjaardagtips – je kunt die in het menu terugvinden! Alle tips die wij kunnen bedenken voor Halloween vind je hier>>

Kinderfeestje 10 jaar en ouder

Nu kun je natuurlijk het woord verjaardagsfeestje niet meer gebruiken – het juiste woord kan zijn, feest, party, disco of 3-gangen diner …. De kinderen hebben misschien zelf fantastische ideeën hoe ze hun verjaardag willen vieren. Feestjes in een ruimte met niet zoveel kinderen zal de voorkeur hebben. Verjaardagsfeestjes in een speelparadijs behoren tot de verleden tijd. Maar er is natuurlijk nog voldoende keuze: bowling, naar een museum, eigen snoep maken.

Wil je de verjaardag thuis vieren kun je beter de groep niet zo groot hebben. Trakteer op goed eten en misschien een spannend mysterie en dat de kinderen mogen blijven slapen. Of je houdt een disco voor alle vrienden in een gehuurd lokaal met hapjes en leuke dansspelen.

Hier vind je keuze uit mysteries, escape games of GPS speurtochten die echt cool zijn voor de wat oudere kinderen op een kinderfeestje>>