8 kleine feestelijke tips voor een kinderfeestje

kinderefeestje tips

Dorstlessende meloenijsjes

Snij driehoekjes vanuit een watermeloen en laat de schil zitten. Steek een brede (saté)prikker in het stukje meloen. Leg de stokjes met watermeloen  in de diepvries en serveer tijdens het feestje, een heerlijk fruitig ijsje.

Bowl

Een heerlijk glaasje bowl is gelijk al een feestelijke maar ook gezonde verfrissing. Met bruisend mineraalwater en sapje in verschillende smaken/kleuren, met wat stukjes fruit en veel ijsklontjes heb je zo een schaal bowl klaar. Je kunt de schaal leuk aanpassen bijvoorbeeld bij Halloween, kies je oranje sap met wat vleermuiskeutels (blauwe besjes) en bij een zomerfeest, kies je blauw sapje met een plastic eendje dat erin drijft. Laat je fantasie spreken.

Fruitspies

Verschillende soorten stukjes fruit geprikt op een satéprikker is een vrolijke maar ook een heerlijk toetje of gezond tussendoortje of iets extra’s bij een verjaardagbuffet. (En al die fruitspiesen weer prikken in een halve kool met aluminium bedekt, wordt nog een feestelijker gezicht).

Welkom Cocktail!

Mocht je niet zoveel kinderen hebben uitgenodigd. Trakteer dan bij binnenkomst op een alcoholvrije cocktail. Een beetje googleen voor de ingrediënten, een leuk glas met stukje fruit en parapluutje erbij en je hebt zo een feestelijke verwelkoming!

Smoothie

Ook helemaal hip en lekker gezond is trakteren op een fruitige eigengemaakte smoothie. Met een mooi versierd rietje in een gekleurd glas, stukje fruit wordt de smoothie nog feestelijker.

IJstaart

Maak een IJstaart! Met bekertjes van roomijs en wat fruitige hagel heb je zo je kasteeltje voor je prinsessen- of ridderfeest klaar. Of je maakt een raket voor je Escape party. Nog een tip: maak een ontwerp van de ijstaart zo kun je snel de ijstaart bouwen en versieren, voordat het ijs al gesmolten is bij servering!

Snoep Buffet

Als je denkt dat de kinderen een buffet vol met lekkernijen aankunnen, serveer dan een tafel vol met snoepgoed, chips, muffins, koekjes, popcorn, fruit enzovoort. Serveer alles op en in mooie schalen en feestelijke bordjes. Echt een droom van elk kind! Tip: Niet te veel klaarzetten om misselijkheid te voorkomen.

Snoepwinkeltje

Voor de kleintjes onder ons, kun je een snoepwinkeltje maken. Jij hebt nodig verschillende soorten schaaltjes met snoep en zakjes. De kinderen kunnen dan hun eigen snoepzakje samenstellen. Jij beslist hoeveel snoepjes in ieder zakje mag. Kinderen vinden dit heel leuk, ééntje van die …en twee van die … enz.

Lees meer over eten tijdens een verjaardagsfeest – hier vind je 10 ideeën wat je kunt serveren>>

Reacties zijn gesloten.